Terima kasih atas kunjungan berharga anda. Jadikan ia berharga dengan bermain di column kempen saya (saya akan balas jasa anda).
Blog ini di'maintain'oleh blogger yang masih ayam dalam teknik editing. So kalo berat sgt nak load page tu, sila inform. Owner akan cuba buangkan any load yang tak perlu. Kalo ada sebarang cadangan lagi bagus. Send dekat
pakcoh@gmail.com

Tuesday, March 15, 2011

Tsunami video compilation

Nah ambe kasi letak kat sini sumer video dalam koleksi ambe:

video
After Friday's 8.9-magnitude earthquake, the tsunami rushes through the city of Kesennuma in Miyagi prefecture, north-east Japan, sweeping away cars and houses

video
Amateur video shot by residents of coastal towns in Miyagi prefecture, north-east Japan, captured the destructive force and deadly ferocity of the tsunami after the earthquake on Friday 11 March

video
Footage of the blast at the Fukushima Daiichi No 1 nuclear plant in north-east Japan which is under a state of emergency after the earthquake and tsunami

video
Survivor testimony from Miyagi prefecture recounts the devastating effect of the Japanese tsunami

video
Camcorder footage shot by a resident of Ishinomaki, Miyagi prefecture, chronicles life as an evacuee following Japan's earthquake and tsunami on Friday 11 March

video
A devastating six-metre-high tsunami sweeps into the port city of Kamaishi in north-east Japan following an earthquake of up to 8.9 magnitude

video
Video footage shot in various locations around north-east Japan shows raging tsunami waves rushing over embankments and flowing into cities and towns carrying vehicles, ships and houses inland

video
Evacuees take shelter in a Red Cross hospital in Ishinomaki, one of the few buildings which still has power in the city and acts as a magnet for people seeking warmth and shelter, as well as those needing medical treatment

video
Japan's prime minister, Naoto Kan, and MPs feel the 8.8 magnitude quake during a session of parliament in Tokyo. Media office workers are also seen reacting to the earthquake

video
In Yokohama, Japan's second city, south of Tokyo, buildings sway and debris fall from tall offices as a huge earthquake strikes off the country's north-east coast


video
Japanese prime minister Naoto Kan says radiation levels are 'significantly' higher around the Fukushima Daiichi nuclear plant, while cabinet secretary Yukio Edano advises people near the site to stay inside

Kalo ader yang baru nnt ambe masukkan lagi. Selamat menonton dengan keinsafan.

Mari kita lihat apa kata 'First old lady' kita:



Sape rasa setuju yang tsunami ni menunjukkan kegagalan jepun mengamalkan teknologi hijau? Not relevent enough la bagi ambe makcik oi.. Tu petanda dan amaran, bukan kegagalan.

6 comments:

  1. last-last tengok orang gemok yg takde posisi untuk diberi ruang untuk bercakap..kemudia mula la merapu.. semoga orang jepun kembali bangkit..

    ReplyDelete
  2. Kegagalan menjalankan pembangunan mesra alam! What a brainless statement of that old lady. Adakah pembangunan di Malaysia terlalu mesra alam? Bencana yang diturunkan Allah s.w.t bila-bila masa boleh berlaku. Tiada siapa yang dapat menjangkakanya. Lebih baik dia pakai purdah sebelum ditimpa musibah dari Allah s.w.t.

    ReplyDelete
  3. Bangunan skycrapper di Jepun mempunyai ketahanan terhadap gempa bumi. Adakah Jepun membina pembangunan mereka tanpa menitik beratkan keadaan ekologinya? Tira rasa tidak.

    Bik Mama mengeluarkan statement terlalu megah. Pernah ke dia terfikir kalau Malaysia kena gempa bumi adakah bangunan disini mampu bertahan seperti mana Jepun? Dia kena ingat gempa bumi berlaku atas sebab pergerakan tektonik dasar laut yang bergeser antara satu sama lain. Tektonik ini sentiasa bergerak dan mungkin suatu masa akan berada dibawah negara Malaysia.

    ReplyDelete
  4. hahaha, tahu dop statement mok cik ni masuk CNN?? ahha org duk kutuk

    keputusan penuh di sini http://bit.ly/g0aj1Z

    ReplyDelete
  5. itu bukan kegagalan..itu namanya kuasa Tuhan, tak de sape boleh lawan..

    ReplyDelete
  6. gipang nk bagi statement jugak..ilmu takde..nk bantai org je keje..akai tarak..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...